Med Sunbeam till Wiks slott

Under juni 2021 erbjuder vi turer med Sunbeam till Wiks slott med guidad visning utomhus där slottets guider berättar om slottets historia. På varje tur finns plats för 12 passagerare vilket ger mycket goda möjligheter att hålla distans till med passagerarna. Den 31 maj genomförs en tur till rabatterat pris för medlemmar i Sunbeams vänner (775 kr) anmälan till sunbeamsvanner@gmail.com. Övriga dagar är kostnaden 975 kr/person inklusive båtresa, lunch, fika och guidning.

Turen börjar och slutar vid hamnplan i centrala Uppsala, på bekvämt gångavstånd från centralstationen. Biljetterna till 1,2,4 juni är slutsålda. Vid stort intresse kan fler turer organiseras och det är också möjligt att boka en extra tur för slutna sällskap. Turen tar drygt 6 timmar. För förköp och frågor kontakta sunbeamlowestoft@gmail.com

Extratur 10 juni
Köp biljett till extratur 10 juni

Avgång 9:30
Ankomst Wiks ca 12:10
Avgång Wiks 13:40
Ankomst Uppsala 16:00

Under turen serveras följande måltider:

Förmiddagsfika: Kaffe och té och möjlighet att göra smörgåsar
Lunch: Rabarberinkokt laxfilé med Wiks äppelmajonnäs och varm potatissallad med primörer. Meddela önskemål om specialkost så ordnar vi det
Eftermiddagsfika: Mjuk bakad kaka och småkakor

Vi beräknar att ligga ca 1,5 h vid bryggan i Wiks. Den guidade turen i Wiks slottsträdgård tar
30 minuter. I övrigt kan du utforska parken eller, om du vågar, bada vid den närliggande badplatsen.

Lunchmat levereras vid ankomsten till Wiks slott och kan ätas när vi ligger vid bryggan, eller under hemfärden. Vi dukar upp flera bord på däck och serverar maten utomhus för att minimera smittorisk.

Vid regn spänner vi upp en tältduk över däck och riggar upp IR-värme men det är också möjligt att äta under däck. Det finns också möjlighet att gå in och värma sig eller vila i en koj. WC finns under däck och nås via en lejdare. Ett visst mått av rörlighet krävs för att klättra ner men inte mer än att en normalpigg 80 åring brukar klara det. Den som klarar en vindstrappa skall inte ha några problem.

De vågor som kan uppstå på Ekoln är för små för att man skall känna av sjögång. Sunbeam har eget elverk och möjlighet finns att ladda mobiltelefoner och annan utrustning.