Resa från Uppsala till Beckholmen den 26:e maj!

Är du redo för ännu en spännande resa med Sunbeam? Vi planerar en återfärd från Uppsala till Beckholmen den 26:e maj och du är inbjuden att vara med även på detta äventyr!

Resan från Uppsala följer en bitvis trång farled och vi passerar ett antal öppningsbara broar samt en fast bro som kräver att vi tar ner toppmasten. Turen börjar vid hamnplan i centrala Uppsala, på bekvämt gångavstånd från centralstationen. Vid 12-tiden passerar vi Sigtuna. Turen tar ca 12 timmar och avlutas vid vår kajplats på Beckholmen (nära spårvagnshållplats Skansen) vid 20-21-tiden pga att broöppningar inte är möjliga under rusningstrafik (15.30-18.30).

Vill man komma hem lite snabbare kan man kliva av vid Hammarbyslussen och ta T-banan från Skanstull.

Vem kan delta:

Vi välkomnar både elever och passagerare ombord på våra seglatser. Som elev får du möjlighet att vara en del av besättningen och segla under ledning av Sunbeams säkerhetsbesättning. Passagerare kan njuta av seglingen och bistå med hjälp när det är säkert att göra så.

För att delta som elev krävs att målsman bedömer den unges trafiksäkerhet, och ungdomar från 16 år kan följa med som elev utan vuxen. Det är viktigt att alla deltagare har god syn och hörsel samt är medvetna om sina egna begränsningar. Vissa uppgifter ombord, som utkik, kräver full syn och hörsel. Det är därför viktigt att meddela besättningen om du har nedsatt syn, hörsel eller färgseende, så att du inte blir tilldelad en sådan uppgift. Mer information om hälsokrav och blankett för målsmans godkännande finns tillgänglig här.

Barn som följer med som passagerare måste åtföljas av en vuxen passagerare. För mindre barn krävs en vuxen per barn. Vissa uppgifter ombord, såsom att ordna upp rep (kvaila), kan utföras av både barn och vuxna tillsammans.

Datum: 26:e maj, mellan 8.30 och 21. 

Pris:

  • Vuxen: 800 kr
  • Ungdom (15-20 år): 700 kr
  • Barn: 550 kr

Tillägg tillkommer om du inte är medlem i Sunbeams Vänner (175 kr för individuell medlemskap, 300 kr för familjemedlemskap). I priset ingår resa, möjlighet till lärandet samt mat (enklare lunch, middag och fika).

Anmälan sker via den här länken. Kontakta oss för mer information!

Gör dig redo för en dag fylld med äventyr och spänning på vår seglats från Uppsala till Beckholmen med Sunbeam!