Tag chansen att segla ett hundraårigt skepp

lördag 12 juni

Under tre timmar kommer ni få möjlighet att utföra olika moment i skutsegling. Hantering av de olika seglen, att styra, och förtöja. Förutom Skeppare & Styrman har vi utökat grundbesättningen med ett par instruktörer som lär ut arbetsmomenten och berättar om hur det fungerar och varför man gör på vissa sätt.

Vi seglar på Ekoln utanför Uppsala och turen börjar och slutar på ångbåtsbryggan vid Skarholmen. Målet med turen är inte att komma långt utan att hinna gå igenom och prova på alla moment i seglingen.

Tag gärna med något att äta och dricka. Kaffe och te serveras och det går bra att värma medhavd mat i byssan. Kostnad för icke-medlemmar är 600 kr/person.  För medlemmar i Sunbeams Vänner är priset 500:-/vuxen och 300:-/ungdom upp till 18 år.

Prova-på segling pass 1 på Ekoln 10:00-13:00
Köp biljett till pass 1
Prova-på segling pass 2 på Ekoln 14:00-17:00
Köp biljett till pass 2

För frågor och förköp kontakta: sunbeamlowestoft@gmail.com

Sunbeam har certifikat för att ta 12 passagerare. På grund av ändrade restriktioner är antalet passagerare nu utökat från 8 till 12. Arbetet med att hissa och ta ner segel innebär en viss fysisk kontakt mellan de 2-4 personer som arbetar med samma segel. Vi kommer att dela upp deltagarna i arbetslag så att man företrädesvis arbetar ihop med personer man umgås med. annars så kom gärna hela familjen. Det finns uppblåsbara flytvästar till alla ombord och ett urval av seglarvästar, men ta gärna med en flytväst som passar din storlek.