Sommarens långsegling med Sunbeam

Tillsammans med skutan Constantia seglar Sunbeam under fyra dagar norrut mot Öregrund. Den 21:a och 22:e genomförs en vänskaplig kappsegling från trakten av Svartlöga, via Arholma till Grisslehamn. Vi bor och lagar mat ombord. Förråden av mat och vatten räcker hela resan, men vi räknar med något hamnbesök för att fylla på vatten eller låna duschar.

Avgång: Måndag 19 juli. samling senast 10:00 på kajen i Waxholm.
Ankomst: Torsdag 22 juli, ca 17:00 ankomst till Öregrund.

Efter ankomst till Öregrund avslutar vi seglingen med en gemensam fest och deltagarna kan övernatta och äta frukost ombord innan avfärd. Utcheckning 10:00. UL-buss 811 går från Öregrund via Östhammar till Uppsala C varje timme och tar ca 1 1/2 timme. Från Uppsala C tar man sig vidare med SL, SJ eller Upptåget.

Logi: Passagerarutrymmet omfattar sex enkelkojer i våning (ca 200*90 cm), två fullbreda dubbelkojer (överkoj, 200*140 cm) och två smalare dubbelkojer för 1-2 personer (nederkoj ca 200*125 cm). Dubbelkojerna är avgränsade mot gången med en vägg och draperi. Nytt i år är att fartyget har två toaletter varav en har golvbrunn och erbjuder plats att byta om och sköta personlig hygien.

Mat och dryck: Sunbeam har ett välutrustat kök med kyl, frys, gasspis (med ugn), mikrovågsugn, kaffebryggare och brödrost. Det finns också en grill på däck för vackra dagar. Maten är baserad på en vegetarisk bas som kompletteras med kött, fisk ost etc. (exempelvis ratatouille med kött, halloumi eller tofu). Fiske med handredskap är fritt i skärgården och den som vill får gärna försöka komplettera menyn, särskilt till grillkvällen.
Den 21:a och 22:a har vi grillkväll respektive avslutningsfest tillsammans med besättningen på Constantia. Måltidsdryck inköps enskilt. Förtäring av måttliga mängder alkohol är tillåten när fartyget är säkert förtöjt.

Kostnad: 4400 kr/ person för hela perioden. Om två personer anmäler sig tillsammans och kan dela en smalare cm dubbelsäng, får båda 500kr rabatt på priset. Medlemmar i Sunbeams vänner får rabatt motsvarande medlemsavgiften. Till detta kommer kostnad för mat som inköps och lagas tillsammans. Mat inköps och lagas så att den även räcker till besättningen. Räkna med en kostnad på 150-200 kr/dag.

Bokning: Anmälan via epost till sunbeamlowestoft@gmail.com. Ange Namn, födelsedatum, epostadress och telefon (lämpligen mobiltelefon), matpreferenser och önskemål om logi. Vid delad logi namnet på den du delar med. Bokningsavgift, 1000 kr betalas vid anmälan, resten senast två veckor innan avgång. Betalning sker till Upsala Marinbotaniska Medelhavsexpedition AB Swish nummer: 123 349 9878, plusgirokonto: 590780-3 Ange “Skärgårdssegling 2021” och ”Namn”. Om turen blir fullbokad gäller klockslaget när epostmeddelandet skickats, förutsatt att bokningsavgift betalas inom 24h.
För frågor om turen, kontakta oss på ovanstående epost. Om ni vill ställa frågor via telefon, meddela detta så ringer vi upp.

Försäkring och avbokning: Passagerare ansvarar själva för att man har en privat olycksfallsförsäkring. Vi rekommenderar att ni undersöker om hemförsäkringen innehåller avbeställningsskydd vid sjukdom.

Övrigt: Observera att alla personer som deltar i framförandet av fartyget skall klara promillehalten för bilkörning. Vid all segling liksom motorgång, eller om vädret eller andra förhållanden så kräver, gäller promillekravet samtliga ombordvarande. Skepparen kan enväldigt besluta om att förbjuda eller begränsa alkoholförtäring. På grund av brandrisk, och medpassagerares trivsel får rökning endast ske utomhus, på anvisad plats, om vindriktningen tillåter.