Under juni 2022 erbjuder vi turer med Sunbeam till Wiks slott med lunch på bryggan och möjlighet att besöka slottet och slottsparken. På varje tur finns plats för 12 passagerare vilket ger mycket goda möjligheter att hålla distans till medpassagerarna. För aktuella datum se ”Vårens och försommarens program 2022” i aktivitetslistan.

Priset är 975 kr/person inklusive båtresa, lunch, fika och entré till slottet.
Barn upp till 12 år, 725 kr.

Biljett på Tickster

Turen börjar och slutar vid hamnplan i centrala Uppsala, på bekvämt gångavstånd från centralstationen. Vid stort intresse kan fler turer organiseras och det är också möjligt att boka en extra tur för slutna sällskap. Turen tar drygt 6 timmar. Biljettförsäljning på Tickster öppnar när turerna närmar sig, men du kan redan nu reservera en plats genom att kontakta sunbeamlowestoft@gmail.com.

Avgång 9:30
Ankomst Wiks ca 12:10
Avgång Wiks 13:40
Ankomst Uppsala 16:00

Under turen serveras följande måltider:

Förmiddagsfika: Kaffe och té och möjlighet att göra smörgåsar.
Lunch från Wiks restaurang. Lax med smörsås, sparris, dill, färskpotatis och fänkål. Meddela önskemål om specialkost eller barnmeny så ordnar vi det.
Eftermiddagsfika: Kaffe med tillbehör.

Vi beräknar att ligga ca 1,5 h vid bryggan i Wiks. I år är renoveringen av slottet färdig och slottet kommer att öppnas för våra gäster.  I övrigt kan du utforska slottsparken eller, om du vågar, bada vid den närliggande badplatsen. Läs mer om slottet.

Lunchmat levereras vid ankomsten till Wiks slott och kan ätas när vi ligger vid bryggan, eller under hemfärden. Vi dukar upp flera bord på däck och serverar maten utomhus.

Vid regn spänner vi upp en tältduk över däck och den som önskar kan i stället äta i salongen under däck. Det finns också möjlighet att gå in och värma sig eller vila i en koj. WC finns under däck och nås via en lejdare. Ett visst mått av rörlighet krävs för att klättra ner men inte mer än att en normalpigg 80 åring brukar klara det. Den som klarar en vindstrappa skall inte ha några problem.

De vågor som kan uppstå på Ekoln är för små för att man skall känna av sjögång. Sunbeam har eget elverk och möjlighet finns att ladda mobiltelefoner och annan utrustning.