Mars 2011

Nytt från ”Sunbeams vänner”!

Nu är det ett år sedan senaste årsstämman och det är dags för en ny 2011. Stämman går av stapeln på Beckholmen 22 maj 2011 kl.16.00. Alla som vill vara med (och ännu inte betalt medlemsavgiften) är välkomna att betala in avgiften för 2011 och delta på Årsstämman. (se bifogad kallelse).Vad har hänt i föreningen 2010 och vad är på gång 2011

Jungmän behövs till uppdragen på Sunbeam. Den som är intresserad kan maila in till föreningens e-post så tar vi kontakt för mer information.

Rustningsarbetet pågår just nu i Uppsala torsdagar kl.19-22 och söndagar kl. 10.00. Alla som vill är välkomna att dyka upp och hjälpa till. OBS!! hjälp behövs verkligen! Skicka in intresseanmälan till sunbeamsvanner@gmail.se

Aktiebolaget har beslutat att inte bygga upp styrhytten i år. Sunbeam kommer därför att se likadan ut på däck i år som hon gjorde förra året.

Föreningen ska under året ta fram broschyrer och material med priser som vi alla kan använda vid lobbying.

Vi vill ha fler medlemmar!!! Vore fint om vi alla kan hjälpas åt och ”ragga”, all information finns på föreningens hemsida. Förutom detta så arbetar vi också för att starta en Facebook-grupp.

Datum för medlemssegling blir sannolikt i augusti, föreningen återkommer om detta per e-post då tidpunkten förmodligen beslutas på stämman.

 

Dockning 20-31 maj Nedfärd från Uppsala sker veckan innan dockningen 14-15 maj.

Vår hemsida www.sunbeamsvanner.se har haft 6976 besök hittills! Nya funktioner utvecklas hela tiden. Bl a har det blivit ett bättre bildspel. Webbsidan kommer att visas på årsmötet för medlemmarna.


Året som gått ombord på Sunbeam!

Haparandaturen

I början av året fick Aktiebolaget fartcertifikat för 5 år och den 25 maj 2010 monterades de nya vanten med jungfrur till stormasten. Nu börjar det se riktigt bra ut. Taljrepen ska sträckas ytterligare innan det blir helt klart och vevlingar ska också upp.

 

28 maj kastade Sunbeam loss för att gå upp utefter norrlandskusten för att lägga ut passiva dioxinfällor vid Sandarne utanför Söderhamn, Stocka/Strömsbruk, Svartvik söder om Sundsvall, vid Köpmannaholmen, Nordmaling, Skelleftehamn, Luleå och till slut vid Seskarö vid Haparanda.

 

Sunbeam förtöjde vid Seskarö 5 juni på kvällen och låg där på nationaldagen med hissad stor flagga. Blev då uppmärksammat av lokala tidningen Seskaröbladet som var där och tog bild och gjorde ett litet reportage.

 

Vi hade under sommaren 2010 sökt dispens från sjöfartsverket för att kunna göra en kartering av ett bottenområde utanför Skelleftehamn men fick tyvärr nej. Kändes verkligen konstigt med tanke på att det var högtryck och spegelblankt på havet, vi missade därmed tråkigt nog ett inkomstbringande uppdrag.

 

Från Haparanda och ner bemannades fartyget av Sunbeams vänner. Under befäl av Jan Hedegård påbörjades färden söderut på ett spegelblankt hav.  Vi förtöjde den 11 juni i Sundsvall.

 

Medlemsseglingen

Medlemsseglingen genomfördes den 11 september i Stockholms skärgård. Vi startar dagen kl 10:00 från Beckholmen och seglingen ut en bit utanför Vaxholm i strålande väder. Säsongen 2011 avslutades med Saltkråkan race. Starten var bra och Sunbeam kom upp i över 5 knop på en kryss i en vind som var 5m/sec. Till sist blev det en 7:e plats för Sunbeam.

 

Hälsning Sunbeams vänners styrelse

E-post: sunbeamsvanner@gmail.com