Året som gått i föreningen sunbeams vänner

 

Föreningen stöttade vårrustningen 18-19 april 2015. Ett ytterligare tillfälle kommer att ges för alla medlemmar att hjälpa till på Beckholmen den 17 maj, därefter har vi årsmöte. Fokus kommer då att ligga på målning av skrov och drevning. Vi premierar de som deltar i vårrustningen genom att få förtur till våra medlemsseglingar. 

 

I år kommer vi att ha flera medlemsseglingar (minst 2) vilket gör det möjligt för fler att delta. Första datumet för medlemssegling är från Stockholm till Uppsala eftermiddagen den 22 maj med en övernattning. Vi kommer att vara i Uppsala lördag eftermiddag den 23:e. Det andra tillfället kommer att vara i september. (Håll utkik efter mer exakt information och datum på vår facebook-sida.)

 

Under hela vintern har Sunbeam legat i Uppsala och en hel del rustningsarbeten har gjorts, bl.a. har vi bytt däcksplank i fören, lackat och slipat peke, rorkult, aktra bänken samt en massa annat smått och gott. Under hösten 2014 och våren 2015 har styrelsen engagerat sig i att få till en tydligare inriktning på vad Sunbeams vänner arbete. Vi har haft ett antal möten och tillsammans med Sunbeams ägare kommit fram till att nuvarande inriktning ska fokusera på: 

-att öka antalet uppdrag 

-att skapa fler segelturer för medlemmar och andra intresserade 

-att fortsätta stödja vår- och höstrustning

Så för er som vill segla, engagera er, eller fundera på möjligheten att chartra Sunbeam – hör av er!

 

Nytt för i år är att vi organiserar fyra olika segelturer i skärgården för medlemmar och allmänhet att anmäla sig till. Förutom dessa anordnar vi en fotokurs den 7-8 augusti, se separata informationsblad – och, snälla ni, hjälp oss att sprida denna information! Vi har också tryckt upp vykort som kommer att finnas ombord till försäljning, inskaffat en gästbok som vi vill att alla ombord ska skriva i. Utöver detta har Sunbeams Vänner kunnat ge ett bidrag på 10 00kr till Sunbeam för rustningsarbeten och det är vi glada och stolta över! Vi organiserar också ett antal studiecirklar – håll utkik på facebook-sidan!

 

Under mitten av september 2014 hade vi vår årliga medlemssegling. En mycket lyckad dag med fint väder och fullsatt båt. Titta gärna på våra fotografier från medlems-seglingen på vår facebook-sida. Titta också på filmen från Sunbeams resa till Medelhavet i början av 60-talet och en film från Saltkråkan Race och mycket mer. Bli gärna facebook-vän och delta i diskussioner och information om vad som händer på Sunbeam.

 

Under 2014 ökade medlemstalet och vi har nu 95 medlemmar, vilket är fantastiskt. 

 

Tack till alla er som har varit/vill vara med och bidra på olika sätt!

 

Hjälp gärna föreningen att ”ragga” fler medlemmar genom att fråga vänner, kollegor eller släktingar. Anslut er och visa gärna vår facebook-grupp (använd länken nedan eller sök på Sunbeams vänner för att gå med i gruppen)  http://www.facebook.com/#!/groups/147505595321893/